Perifericele reprezintă piese de hardware care se ataşează unui sistem de calcul, dar fără a face parte din acesta. Ele sunt opţionale, însă extind funcţionalitatea calculatorului. Exemple de periferice:

 • Imprimante
 • Scannere
 • Dispozitive multimedia (audio – microfoane, boxe; video – camere web, camere digitale)
 • Videoproiectoare
 • Alte dispozitive de intrare sau ieşire

Configurarea echipamentelor periferice constituie un serviciu ulterior celui de instalare a lor şi implică optimizarea dispozitivului din punctul de vedere al funcţionării la nivel hardware şi software. Acest proces presupune stabilirea unor setări pentru a optimiza atât legătura fizică şi logică dintre echipamentul respectiv şi sistemul de calcul, cât şi funcţionarea dispozitivului în conformitate cu cerinţele şi necesităţile dumneavoastră.

Echipamentele periferice pe care doriţi să vi le configurăm trebuie să se afle într-o compatibilitate perfectă cu sistemul de calcul, deoarece orice incompatibilitate poate afecta buna funcţionare a calculatorului atât la nivel de hardware, cât şi de software. Puteţi apela la serviciile IT Fusion de Consultanţă IT înainte de achiziţionarea unui dispozitiv pentru a vă asigura că acesta este perfect compatibil cu sistemul de calcul. De asemenea, IT Fusion vă poate pune la dispoziţie echipamentele pe care le doriţi pentru ca dumneavoastră să economisiţi timpul şi efortul pe care le implică achiziţionarea lor separată şi vă poate ajuta şi la instalarea lor.

Atenţie! În cazul în care sistemul dumneavoastră de calcul se află în garanţie, cu sigiliul aplicat, instalarea şi configurarea unui echipament periferic ce presupune o intervenţie în interiorul acestuia duc la pierderea garanţiei. Dacă nu doriţi să apelaţi la firma producătoare pentru a vă înlocui sau adăuga unele componente şi solicitaţi intervenţia specialiştilor IT Fusion, cu riscul pierderii garanţiei, vă vom oferi serviciile noastre.

În plus, IT Fusion vă propune soluţii complete pentru echipamentele IT pe care le aveţi, oferindu-vă şi servicii conexe celor de Configurare periferice:

 • Diagnosticare calculatoare şi periferice
 • Reparaţii şi mentenanţă calculatoare
 • Instalare calculatoare
 • Instalare periferice
 • Reparaţii şi upgrade componente
 • Consultanţă IT

Expertiza tehnică a specialiştilor IT Fusion vă poate garanta buna funcţionare a calculatorului dumneavoastră şi a tuturor echipamentelor ataşate în urma serviciilor oferite. Lucrăm rapid, dar eficient în configurarea perifericelor pe care le doriţi pentru ca acestea să funcţioneze la parametrii optimi şi în conformitate cu cerinţele dumneavoastră. De la problemele pe care le întâmpinaţi până la remedierea lor prin intermediul soluţiilor IT Fusion sunt mai mulţi paşi pe care vă invităm să-i facem împreună!