Pentru a rezolva o problemă este nevoie în primul rând de stabilirea cauza ei. Dacă sesizaţi o problemă la un echipament IT, trebuie să ştiţi că prima etapă în remedierea ei este diagnosticarea. Aceasta implică verificarea componentelor calculatorului dumneavoastră şi a dispozitivelor conectate pentru a descoperi de ce acestea nu mai funcţionează la parametrii normali.

Serviciile IT Fusion de diagnosticare calculatoare şi periferice sunt destinate atât persoanelor fizice, cât şi companiilor. Aceste servicii se realizează la două niveluri:

 1. Diagnosticare hardware
  • căutarea posibilelor cauze vizibile, cum ar fi echipamente conectate necorespunzător, cabluri montate greşit, întreruperea alimentării cu energie electrică etc.
  • desfacerea echipamentului în cauză pentru a permite inspectarea lui vizuală şi tehnică.
 2. Diagnosticare software – căutarea problemelor ce ţin de sistemul de operare, programele sau aplicaţiile instalate.

IT Fusion vă oferă servicii complete de diagnosticare a echipamentelor IT. În cazul în care a fost identificată o cauză a problemei pe care ne-o semnalaţi, vă recomandăm să acceptaţi verificarea întregului echipament, pentru a ne asigura că nu există şi alte neregularităţi care, deşi ascunse la prima vedere, pot avea efecte neplăcute în timp.

Pentru că ştim ce impact poate avea asupra activităţii dumneavoastră orice întârziere în repararea echipamentului defect, specialiştii noştri lucrează rapid şi eficient în furnizarea unui diagnostic. Nu uitaţi, totuşi, că diagnosticarea reprezintă doar identificarea cauzei ce stă la baza problemei pe care ne-o semnalaţi! Pentru repunerea echipamentului în funcţiune la parametri normali, apelaţi la serviciile noastre de reparare! Dacă este nevoie ca o componentă să fie înlocuită, puteţi achiziţiona de la noi una nouă.

Atenţie! Intervenţia noastră asupra unui echipament aflat în garanţie, cu sigiliul aplicat, duce la pierderea garanţiei. Pentru a vă păstra garanţia, puteţi apela totuşi la serviciile noastre de Consultanţă IT pentru a estima care sunt cauzele care pot sta la baza problemei semnalate şi soluţiile pentru care puteţi opta, însă diagnosticarea propriu-zisă şi repararea echipamentului vor fi efectuate de service-ul producătorului.

IT Fusion vă pune la dispoziţie şi alte servicii conexe celor de diagnosticare şi de reparare calculatoare şi periferice.

 • Instalări calculatoare
 • Instalări componente calculator
 • Instalări echipamente periferice
 • Configurare echipamente periferice
 • Instalare şi configurare sisteme de operare
 • Intermediere obţinere licenţă
 • Instalare programe calculator şi jocuri
 • Configurări programe pentru utilizare optimă
 • Instalare antiviruşi şi devirusări
 • Instalare şi configurare programe de protecţie pentru calculator
 • Recuperare date

În plus, IT Fusion va oferi soluţii complete de Service şi Mentenanţă IT. Expertiza tehnică a specialiştilor noştri garantează diagnosticarea rapidă şi corectă a problemelor echipamentelor dumneavoastră şi remedierea lor într-un timp cât mai scurt, dar pentru o perioadă cât mai lungă. De la defecţiunile echipamentelor dumneavoastră până la remedierea lor cu ajutorul soluţiilor IT Fusion sunt mai mulţi paşi pe care vă invităm să-i facem împreună!